Ismét szerepeltünk a kolozsvári Xantus János környezetismereti vetélkedőn

Testvériskolánk, a Kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceum meghívására ismét a „kincses városban” töltötte a hétvégét négy fős csapatunk: Burai Levente, Molnár Botond, Popovics László, Szabó Bence (10. E osztály). A szakmai felkészítő és vezető Kalóné Lizák Viktória tanárnő volt, míg a járművezetői és kísérőtanári szerepet Éles Bulcsú és Molnár Dénes tanár urak vállalták magukra.

Április 21-én, pénteken kora délután kelt útra a csapatunk, és jó időben érkezett Kalotaszentkirályra, ahol egy hangulatos fogadóban került sor a vacsorára. Estefelé foglaltuk el a tavalyról már ismerős, Szamos-parti szállásunkat Kolozsvárott.

Bőséges reggeli után a Hója-erdőbe indult a csapat, ugyanis idén itt lett megszervezve a vetélkedő. Ezúttal is újra osztották a csapatokat és a kísérő tanárokat, majd kezdetét vette a verseny. Két óra állt rendelkezésre, hogy a 15 állomás feladatai közül minél többet teljesítsenek a csapatok.

Kora délután ért véget a vetélkedő, amely végig szép tájon és jó időben zajlott. Diákjaink apáczais társaikkal a Református Kollégium étkezdéjébe indultak, ami után városnézés várt rájuk. A tanárokat Kolozsvár egyik leghangulatosabb érttermében, a kerék Csárdában látták vendégül a szervezők. A szombati nap hivatalos része a Mikó Étteremben zárult, ahol a tavalyi címvédővel, a debreceni Refi csapatával együtt, közösen megvacsoráztuk, közben hosszan tárgyalva a nap élményeit.

Vendéglátóink jóvoltából ismételten bőséges reggeli várt minket a szálláson, majd útra keltünk. Élményekkel telve, kora délután érkeztünk haza.

Izgatottan vártuk a szerdát, ugyanis ekkor tudtuk meg az eredményt: 11 szenior (középiskolás) csapatból a 4. helyen végeztek diákjaink!

Köszönet a Csokonai Gimnázium Alapítványnak a támogatást, az Apáczai Líceumnak pedig a szeretetteljes és mindenre kiterjedő vendéglátást!