A Debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium igazgatónőjének üdvözlő szavai

Kedves Igazgató Úr! Tisztelt Kollegák!

 

Miközben e sorokat írom, gondolatban én is ott vagyok a buszon, ami Kolozsvár felé viszi kollegáimat és diákjainkat. Sajnálom, hogy nem lehetek részese annak a nagyszerűnek ígérkező programnak, ami rájuk vár.

Örülök, hogy a finnországi és olaszországi iskolák után sikerült kolozsvári magyar iskolával is testvériskolai kapcsolatot kiépíteni, s köszönöm ezt a kezdeményezőknek, Székely Géza tanár úrnak és Éles Bulcsú kollegámnak, Igazgató Úrnak, aki szívesen fogadott bennünket iskolájában, és mindazoknak, akik pályázati támogatás nélkül is megtették az első lépéseket, megszervezték a kolozsvári és a debreceni találkozókat.

Nagy lelkesedéssel fogtunk hát ilyen előzmények után a pályázatírásnak, remélve, hogy a létrejött kapcsolatot anyagi támogatással tudjuk folytatni, s határtalan volt boldogságunk, amikor megtudtuk, hogy nyertünk.

Sok-sok készülődés előzte meg ezt az alkalmat, melyre örömmel készültek tanáraink és tanulóink. Bizony nem hittük volna, hogy egy nyertes pályázat ellenére a bürokráciának ennyi Szküllája és Kharübdisze között kell majd átvergődni, hogy megvalósulhasson.

Nagyvárad, Csucsa, Kolozsvár, Torockó csodái és persze az Apáczai Csere János Elméleti Líceum oktatóival és diákjaival való újbóli találkozás szép élmény lesz minden résztvevőnek.

Kívánok vidám, hasznos együttlétet, s várom kolozsvári barátainkat Debrecenbe.

 

Szeretettel:

 

Molnárné Szecskó Ágnes